Merhabalar! Almanya vizesi, Türk vatandaşlarının Almanya’yı ziyaret etmek istediğinde alması gereken izindir. Kimileri için korkulu, kimleri için heyecan verici bir rüyadır Almanya. Kesin olan şudur ki burası dünya üzerinde eşi benzeri olmayan bir ülkedir. Eğer adımınızı atmaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken şey ise vizenizi almaktır.
Almanya vizesi almak için başvuru süreci de gözünüzü korkutmasın. Almanya vizesi nasıl alınır anlatacağım. Almanya vizesi hakkındaki tüm bilgileri sizin için yazdık.
Almanya vizesi sitesi web sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.
Kaliteli güvenli ve garantili vize hizmeti almak ve vize işlemlerini yapmak için bizim ile iletişime geçiniz.
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]TELEFON: 0539 666 66 62 Email: info@kocakvize.com[/box]
[box type=”note” align=”” class=”” width=””]
Başlıca Hizmetlerimiz;
Hollanda Vizesi için Başlıca Hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır.
- Randevu almak
- Gerekli evrakları size bildirmek ve dosyanızı gerekli formatta hazırlamak
- Sizin adınıza elçiliğe başvuru yapmak
- Online Başvuru formunuzu doldurmak
- Durumunuzu açıklayıcı elçiliğe hitaben yazılmış niyet mektubunuzu İngilizce olarak hazırlamak
- Uçak rezervasyonunuzu yapmak
- Davet mektubunuz mevcut değil ise otel rezervasyonu yapmak
- Gerekli Türkçe evraklarınızı İngilizce tercüme etmek
- Vize görüşmesi ile ilgili gerekli bilgileri size sunmak
- Son olarak da, dosyanızı elçiliğin istediği formatta hazırlamak
- Elçilikten geri pasaportu teslim almak
- Vize ile beraber Pasaportu sizelere teslim etmek [/box]
Almanya Vizesi Tanımı
Almanya vizesi, Almanya Federal Cumhuriyeti’ne seyahat etmek isteyen yabancı uyruklu kişilerin sahip olması gereken resmi bir belgedir. Almanya, Avrupa’nın en büyük ekonomilerinden biri olarak turizm, iş veya eğitim gibi çeşitli amaçlarla ziyaret edilen popüler bir ülkedir. Almanya vizesi, vize sahibine Almanya’da belirli bir süre kalma ve belirli faaliyetlerde bulunma hakkı verir.
Almanya her yıl çok sayıda ziyaretçi ve orada uzun süreli yaşamak isteyen çok sayıda insan görüyor. Ancak çoğu kişinin ülkeye girebilmesi için geçerli bir vizeye sahip olması gerekir. 2019 yılında Alman konsoloslukları ve büyükelçilikleri yabancı uyruklulara 1.959.401 kısa süreli vize ve 324.636 uzun süreli vize verdi.
Almanya ülkesine seyahat edecek Türk ve diğer vatandaşların Almanya’ya gitmek için aldıkları vizedir. Vize pasaportun içine işlenmekte olup bir nevi izin belgesidir.
Almanya Vize İstiyor mu? Almanya’ya Vize Var mı?
[box type=”info” align=”” class=”” width=””]
Diplomatik (Siyah) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hizmet (Gri) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hususi (Yeşil) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport: Vizeye tabidirler. Vize almaları gerekmektedir.
[/box]
Almanya vize istiyor mu? Almanya’ya vize var mı? Almanya vize gerekiyor mu? Almanya vize ister mi? Almanya yeşil pasaporta vize istiyor mu? Almanya vize gerekiyor mu?
Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.
Almanya’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Almanya Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Almanya Schengen vize başvurusu iDATA Almanya vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir ve buradan gerçekleştirilen vize başvurusu konsolosluğa gönderilir.
Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya’ya seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden İDATA ve Almanya Büyükelçiliğinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Almanya vizesi için gerekli evrakları ve Almanya vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve Almanya vize ücretini yatırdıktan sonra Almanya için 1 aylık Almanya vizesi, 3 aylık Almanya vizesi, 6 aylık Almanya vizesi, 1 yıllık Almanya vizesi alabilirsiniz.
- Pasaport ( Almanya vizesi alabilmeniz için en az 6 aylık süreli pasaporta sahip olmalısınız)
- Pasaportunuzda iki boş sayfa olmalıdır.
- Pasaport orijinali ve son 5 yıla ait vizeli sayfaların fotokopisi
- Almanya Schengen vize başvuru formu (Buradan İndirebilirsiniz)
- 2 adet 35×45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf (Detayları burada açıklanmıştır)
- Seyahat sağlık sigortası
- Otel rezervasyonu ya da varsa davetiye mektubu
- Gidiş-dönüş uçak (ulaşım) rezervasyonu
- Finansal durumu gösterir evraklar
- Çalışma durumunu gösterir mesleki evraklar
- Nüfus kayıt örneği
- Seyahat amacını kanıtlar nitelikte ek davetiye ve belgeler
- Varsa tapu, ruhsat, kira kontrat vb. fotokopisi
Almanya Vize Başvurusu
Almanya vize başvurusu, Almanya’ya seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları seyahat amaçlarına göre vize türlerini belirlemeleri gerekmektedir. Ardından Almanya’nın İdata sitesinden Online Başvuru yaparak formu eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamladıktan sonra vize harç bedelini internet sitesi üzerinden yatırarak bu işlem tamamlanmalıdır. Diğer bir seçenek olan yetkilendirilmiş vize merkezleri aracılığıyla da vize işlemlerinizi yapabilirsiniz. Vize işleminin onaylandığına dair kararı Almanya Büyükelçiliği ve Almanya Konsolosluğu vermektedir.
Almanya seyahati amacına uygun vize türünü seçtikten sonra, Almanya Büyükelçiliği tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığı ile başvurunuzu yapmanız gerekir. Yetkili Almanya vize merkezi yapılan başvuruları kabul etmekle beraber, Almanya vizesi için gerekli evrakların hazırlanması süresinde herhangi bir danışmanlık sağlamaz. Almanya vize sürecinin daha kolay ilerleyebilmesi için danışmanlık hizmeti alması önerilir. Danışmanlık hizmeti zaman tasarrufu sağlayacağı gibi, daha doğru adımların atılmasını sağlayacağı için vizenin olumlu sonuçlanmasında etkili rol oynayacaktır.
Almanya Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Almanya Vizesi Nereden Alınır?
Almanya vizesi yetkili vize ofisleri üzerinden başvuru yapılarak alınabilir. Vize ofisleri sizin adınıza vize başvurusu yapma yetkisine sahiptirler.
Ayrıca İDATA Almanya vize başvurusu merkezi üzerinden de yapabiliriler.
Almanya Vize Türleri
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]
Almanya Vize Kategorileri
C Tipi Kısa Dönem (Short terms) 90 gün altı vizedir.
Almanya’da 90 günden daha az bir sürede kalınacak ise C-tipi vizeden birilerini seçip almaları gerekmektedir.
Almanya vizesi, farklı amaçlar için çeşitli kategorilere ayrılmıştır. Başlıca Almanya vizesi türleri şunlardır:
-
-
Turistik Vize: Almanya’yı tatil veya turistik amaçlarla ziyaret etmek isteyen kişiler bu vize türünü başvurabilirler. Turistik vize, genellikle kısa süreli seyahatler için geçerlidir.
-
İş Vizesi: Almanya’da bir şirkette çalışmak, iş görüşmesine katılmak veya iş ilişkilerini sürdürmek isteyen kişiler bu vize türünü başvurmalıdır. İş vizesi, belirli bir iş amacıyla Almanya’ya seyahat eden kişilere verilir.
-
Öğrenci Vizesi: Almanya’da bir üniversite veya yüksekokulda eğitim almak isteyen uluslararası öğrenciler bu vize türünü başvurmalıdır. Öğrenci vizesi, öğrenim süresi boyunca kalma izni sağlar.
-
Aile Ziyareti Vizesi: Almanya’da yaşayan akrabalarını veya aile üyelerini ziyaret etmek isteyen kişiler bu vize türünü başvurmalıdır. Aile ziyareti vizesi, belirli bir süre boyunca aile üyeleriyle bir arada kalma izni verir.
-
Transit Vize: Almanya’ya gitmeden önce başka bir ülkeden geçiş yapmak zorunda olan kişiler bu vize türünü başvurmalıdır. Transit vizesi, Almanya’da belirli bir süre geçirme izni sağlar.
-
[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]
D Tipi Uzun Dönem (Ulusal Vize) Almanya Vizesi 90 gün üzeri kalış süresi)
Ulusal Vize (90 gün üzeri kalış süresi) 90 gün üstü vizedir.
Almanya’da 90 günden daha fazla bir sürede kalınacak ise D-tipi vizeden birilerini seçip almaları gerekmektedir. Ulusal vize, belirli bir amaç için uzun süreli kalış için giriş izni verir. Gezinin amacına bağlı olarak, vize bir yıla kadar geçerlilik süresiyle verilir. Kural olarak, girişten sonra yurt içi ikamet izni başvurusu yapılmalıdır. Ülkeye Schengen vizesi ile giriş yaparken oturma izni başvurusunda bulunmanın genellikle mümkün olmadığını lütfen unutmayın.
- Çalışma vizesi
- Aile Birleşim vizesi
- Eğitim Vizesi
- Tır Şoförü vizesi[/box]
Almanya Vizesi Başvuru Süreci
Almanya vizesi başvuru süreci şu adımlardan oluşur:
-
Gerekli belgeleri toplayın ve başvuru formunu doldurun.
-
Randevu almak için Almanya Konsolosluğu veya Büyükelçiliği ile iletişime geçin.
-
Randevu gününde, belgelerinizi ve başvuru formunuzu teslim edin.
-
Başvurunuzun incelenmesini bekleyin. Bu süreç genellikle birkaç hafta sürebilir.
-
Başvurunuz onaylandığında, pasaportunuz vize ile birlikte size geri gönderilecektir.
Almanya Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- Schengen vizesi başvuruları için elçilik ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevunun, seyahat tarihinden en az 15 gün önce alınması tavsiye edilmektedir.
- Elçilik ya da konsolosluktan alınan randevu sonrasında istenen belgelerin tamamı elden teslim edilmektedir.
- Pasaportun ve önceki vizelerin tüm kopyalarının seyahat tarihinden önce en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportlarda ise en az iki boş sayfa bulunmalıdır.
- İlk kez Schengen vizesine başvuruda bulunacakların randevu alarak parmak izi vermeleri gerekmektedir. Parmak izi, 5 yıl süre için geçerlidir. Bununla birlikte, 02.02.2015 tarihinden önce Avusturya vizesi için alınan parmak izleri Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
- 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla Almanya’ya seyahat etmek mümkün değildir.
Almanya Vizesi İstenilen Belgeler
ALMANYA VİZESİ İÇİN İSTENİLEN BELGELER | ||
1 | PASAPORT | □ PASAPORT Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir. Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir. 18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır. |
2 | BAŞVURU FORMU | □ BAŞVURU FORMU Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur. (Online Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar |
3 | BİOMETRİK FOTOĞRAF | □ BİOMETRİK FOTOĞRAF Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 2 adet fotoğraf gereklidir. Örnek Fotoğraf Tablosu Biometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için Ofisimizden destek alabilirsiniz. |
4 | NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (TAM VUKUATLI NUFÜS KAYIT ÖRNEĞİ) |
□ NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ Nüfus Kayıt Örneği E-devlet üzerinden şifrenizle alabileceğiniz tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, mutlaka anne ve baba adını da içermelidir. Aynı zamanda ikamet ettiğiniz adresin görünmesi de önemlidir. Evli kadınlar için anne kızlık soyadının geçtiği ikinci bir belge talep edilmektedir. Evli kişilerin evlilik cüzdan fotokopisi de istenmektedir. Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisi de Kanada turistik vizesi için gerekli belgeler arasında bulunmalıdır. |
5 | YERLEŞİM BELGESİ (İkametgah Belgesi) | □ YERLEŞİM BELGESİ E-devlet üzerinden şifrenizle alabileceğiniz Yerleşim Belgesi (İkametgah Belgesi) |
6 | TURİSTİK VİZE TALEP DİLEKÇESİ | □ TURİSTİK VİZE TALEP DİLEKÇESİ Hangi amaç ile ne için nereye ve kime gittiğiniz seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir. Turistik Vize Talep Dilekçesi Kanada Konsolosluğuna hitaben, İngilizce, ıslak imzalı, şirket kaşesi basılmış olan bir dilekçe hazırlanmalıdır. Antetli kağıda yazılmalı ve Kanada turist vizesi talep ettiğinizi belirmelisiniz. Aynı zamanda seyahat ve ülkeye dönüş tarihiniz dilekçede yer almalıdır. Dilekçede Kanada’ya gitme niyetiniz açıkça belirtilmiş olmalıdır. Kanada seyahat masraflarının kimin tarafından karşılanacağı da dilekçede mutlaka bulunmalıdır. Eğer masraflar sizin tarafınızdan karşılanmayacaksa, masrafları karşılayacak kişinin, masrafları |
7 | SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI | □ SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir. Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç) Not 2 : Transit vize (Almanya havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur. |
8 | SEYAHAT REZERVASYONLARI | □ SEYAHAT REZERVASYONLARI Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir. |
9 | KONAKLAMA BELGELERİ | □ KONAKLAMA BELGELERİ Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Otel vb. rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır. |
10 | BANKA HESAP DÖKÜMÜ | □ BANKA HESAP DÖKÜMÜ Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır. Not: Banka hesap dökümünün, başvuru tarihinden önceki son onbeş ( 15 ) gün içinde düzenlenmiş olması gerekmekte. |
11 | DAVETİYE | Seyahat edeceği ülkeden adına yazılmış davetiye orjinalı. Davet edenin kimlik kartı yada pasapot fotokopisi. Davet edenin maaş bodrosu |
12 | SGK HİZMET DÖKÜMÜ | □ SGK HİZMET DÖKÜMÜ SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir. QR Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir. |
13 | SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ | □ SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK Bildirgesinde okunaklı ve Barkodu olması gerekmektedir. Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir |
14 | MAAŞ BORDROLARI | □ MAAŞ BORDROLARI Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir. |
15 | KİŞİ ŞİRKET SAHİBİ İSE | • Orjinal Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık) • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi • Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi • Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi • SGK Tescil ve Hizmet dökümü |
16 | KİŞİ SGK’LI ÇALIŞAN İSE | Kişi SGK’lı Çalışan İse • Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesinin orijinali, vergi levhası fotokopisi, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopisi) • SGK İşe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü • Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı) |
17 | KİŞİ DEVLET DAİRESİNDE ÇALIŞIYOR İSE | • Görev ve İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı • Görev kimlik kartı fotokopisi • Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü) |
18 | KİŞİ DOKTOR, AVUKAT TÜCCAR İSE | • Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış) • Güncel Şirket Evrakları (sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi) • Meslek kimlik kartı fotokopisi • SGK işe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü • Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı) |
19 | KİŞİ EMEKLİ İSE | • Emeklilik kartı fotokopisi (varsa) • Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet’ten alınmış emeklilik kaydı (SGK tescil ve hizmet dökümü) ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı • Emeklilik maaşı aldığı bankadan geriye dönük 3 aylık banka dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri |
20 | KİŞİ ÖĞRENCİ İSE | • Öğrenci belgesi (güncel tarihli, orijinal) • Muvafakat name (kişi 18 yaşından küçükse hem anne hem de baba tarafından imzalanmış noter onaylı belgenin orijinali) • Öğrenciye sponsor olacak kişi tarafından hazırlanacak evraklar |
ÇALIŞAN İÇİN
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
- SGK 4A hizmet dökümü (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Son 6 ay içerisinde işyeri değişikliğiniz varsa eski işyeri SGK işe giriş bildirge (Fotokopisi)
- Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
ŞİRKET ORTAĞI İÇİN
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SGK 4B tescil kaydı bilgisi ve 4B hizmet bilgisi (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
DEVLET MEMURU
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş görev ve izin belgesi (Aslı)
- Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
- Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- Seyahat detaylarınızı belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
EV HANIMI
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
- Masraflarını karşılayacak eşine ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
- Eşi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
EMEKLİ
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
- Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Almanya Turistik vizesi, Almanya vize türleri içinde en çok müracaatın gerçekleştiği vize türüdür. Almanya Turistik vizesi, Almanya’ya kısa süresi, turistik amaçlı gitmek isteyen kişiler için uygun vize türüdür. Almanya turist vizesine, Almanya ziyaretçi vizesi veya Almanya geçici yerleşim vizesi (Canada Temporary Resident Visa – TVR) de denilmektedir. Almanya turist vizesi süresi en fazla 6 aydır.Almanya turist vizesi tek girişli veya çok girişli olarak verilebilir.
Türkiye, Almanya turist vize alması gereken ülkeler arasında bulunmaktadır. Almanya Turistik vizesi alabilmek için Almanya vizesi için gerekli tüm evrakların Almanya Konsolosluğuna eksiksiz bir şekilde sunulması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri; Hizmet (gri) pasaportu sahipleri; Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri; Hususi (yeşil) pasaport sahipleri, Almanya’ya turistik amaçlı seyahatler için vize başvurusunda bulunmalıdır.
Almanya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?
Almanya turistik vizesi başvurusu Almanya Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleşmektedir. Almanya Turistik vizesi sadece Almanya’da kısa süreli ve turistik amaçlı bulunmak isteyen başvuru sahipleri içindir.
Turistik vize almak için 10 sene içinde alınmış geçerli bir pasaportunuz olmalıdır. Almanya turistik vize sürecinde gerekli evraklar hazırlanmalı, Almanya Konsolosluğu web sitesinden online olarak vize ücreti yatırılmalıdır. Almanya Turistik vize ücreti nasıl yatılır sorunun cevabını, Vize Ücretleri başlığı altından ulaşabilirsiniz. Vize için gerekli ücreti ödedikten sonra Almanya Konsolosluğu yetkilisi olan bir vize başvuru merkezi aracılığıyla biyometrik kayıt için randevu alınmalıdır. Ardından daha önce hazırladığınız Turistik vize için gerekli evraklar ile randevuya gidilmelidir. (Pandemi döneminde evraklar online yüklenerek Almanya Büyükelçiliği’ne gönderilmektedir. Detaylı bilgi için lütfen Vize Merkezi ofislerini arayıp Almanya vize uzmanlarımızla görüşün.)
Almanya Turistik Vize Randevusu
Almanya vize randevusunu idata.com.tr üzerinde alabilirsiniz.
Son 5 yıl içinde Almanya seyahati için biometrik kayıt yaptırdıysanız, randevuya tekrar gidip parmak izi vermenize gerek yoktur. Biometrik kayıt verip vermediğinizi öğrenmek için İDATA.COM.TR sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Evraklarınızı eksiksiz bir şekilde kargo ile Koçak Vize’ye gönderebilirsiniz. Ya da evraklarınızı en yakın ofisimize getirdiğiniz takdirde hemen parmak izi randevunuzu alacak, vize uzmanlarımız sizi randevunuz hakkında bilgilendirecektir.
Almanya Turistik Vize Başvurunuzu Biz Yapalım!
Almanya Turistik Vizesi şartları iyice incelenmeli ve başvuru eksiksiz olarak gerçekleştirilmelidir. Oluşabilecek herhangi bir yanlışlığı önlemek için Vize Merkezi Almanya vizesi uzmanlarımızla profesyonel bir çalışma yürütebilirsiniz. Almanya vize başvurunuz esnasında gözden kaçırabileceğiniz birçok detay bulunmaktadır. Vize Merkezi ile çalışarak hem zaman kazanabilir, hem de Almanya Turistik Vizesi Başvuru sürecinin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.
Almanya Ticari Vizesi
Almanya’ya ticari amaçlı bir seyahat gerçekleştirecekseniz, Almanya Ticari Vizesine başvurmanız gerekmektedir. Almanya ticari açıdan çok fazla tercih edilen bir ülkedir. Almanya ticari vizesi 6 aydan daha kısa bir süre ve sadece ticari amaçlı Almanya’da bulunmanız gerekiyorsa alınması gereken bir vizedir. Bu vize yasal olarak aynı zamanda Almanya Ziyaretçi Vizesi (Canada Temporary Resident Visa – TVR) olarak da bilinmektedir.
Almanya Ticari Vize
Ticari konularda gelişimleri hızlı şekilde takip edebilmek ve çok daha etkin şekilde faaliyet alanınızı büyütmek için Almanya doğru tercih olacaktır. Tabi ki bunlar için Almanya’ya seyahat etmeniz gerekir. Sorunsuz şekilde ticari faaliyetlerinizi yürütme adına Almanya ticari vize alınlıdır. Bu vize için temin edilmesi gereken evraklardan önce mutlaka kriterlere uygun pasaporta sahip olmalısınız.
Yeni pasaport ya da eski pasaportu yenileme işlemini de bulunduğunuz yerin il ve ilçe emniyetinden alabilirsiniz. Pasaport dışında başvuru formu da belirtilen kriterlerde doldurulmalı ve başvuru dosyasında bulundurulmalıdır. Almanya vize işlemleri esnasında eksik evrak olmamasına ve başvuruya uygun şekilde hazır hale getirilmesine özen gösterilmelidir.
Ticari amaç ile seyahat etmek istediğinizi ispatlamanız başvuru sonucunun olumlu olmasını doğrudan etkilemektedir. Yapacağınız ispat konusunda en önemli destekleyici belge davetiyedir. İş yürüteceğiniz firmanın sizi Almanya’ya davet etmesi gerekmektedir. Bu davetiyenin içeriğinde ise hangi faaliyetin yapılacağını açıkça beyan etmesi gerekir. Ayrıca Almanya’da yapılan işler ile ilgili de belgelerin davetiye ekinde sunulması önemlidir.
Doğru bilgi akışı sayesinde Almanya ticari vize almanız daha kolay olacaktır. Davetiyeniz ve pasaportunuz hazır olduktan sonra ise başvuru sahibinin Türkiye’de ki ticari faaliyetlerini ispat etmesi başvuru açısından önemlidir. Bunun için başvuru dosyasında sicil gazete fotokopisi, vergi levhası, ticari faaliyetleri gösterir belge ve firmaya ait bankadan alınan ıslak imzalı 3 aylık banka dökümü gereklidir. Bu belgelerin hazır olması ve dosyanızda ki diğer belgelerin hazır olması ile birlikte Almanya vize başvurusu daha hızlı şekilde yürütülecektir.
Seyahati gerçekleştirecek kişi firma çalışanı ise bunu ispat etmesi için maaş bordrosunu ve banka hesap dökümünü sunması gerekir. Ayrıca firma tarafından bu seyahat için görevlendirildiğini beyan eden yazının da olması gerekir. Herhangi bir yetkisi olmayan çalışanın Almanya ticari vize için başvurusu olumlu sonuçlanmayabilir. Yapılan değerlendirmeler tamamen gerçeği yansıtmalı ve farklı amaçlar güdülmemelidir. Başvuru esnasında ticari vizeler için ödenmesi gereken Almanya vize ücreti de ödenmelidir. Bu ücret ödenmediği zaman başvurunun değerlendirilmesi mümkün değildir. Ayrıca ödenmesi gereken bu vize ücretinin farklı vize türlerine ait olmamasına da dikkat edilmelidir
Almanya Ticari Vizesi Başvuru Şartları
Almanya Ticari vizesine başvuruyorsanız seyahatinizin 6 aydan daha kısa sürmesi gerekmektedir. Bunun yanı sırada Almanya’da kalmak, iş başvurunda bulunmak gibi bir planınızın olmaması gerekmektedir. Bu nedenle, başvuru sırasında Türkiye’ye geri döneceğinize dair kanıtlar sunmalısınız.
Gelir kaynağınız Almanya dışında olmalıdır. Konaklamanız ve Türkiye’ye dönüş için yeterli maddi durumunuzun olduğunu kanıtlayıcı belgeler sunulmalıdır.
Bu koşulları yerine getirebiliyor, ticari amaçlı seyahat ediyor ve geçerli bir pasaportunuz var ise, Almanya Ticari Vizesine başvurabilirsiniz.
Almanya Ticari Vizesi 6 aydan daha kısa süreleri kapsadığı için Kısa Dönemli Vize türleri arasındadır. Bu nedenle Vize Merkezi, Almanya Ticari Vize başvurularınızda size yardımcı olacaktır.
Ticari faaliyetlerde bulunanların iş amaçlı seyahatlerinde alması gereken bize türüdür. 90 günü aşmamak kaydıyla alınabilen ticari vizeler için mutlaka iş ortaklarından davetiye alınması gerekmektedir.
Yapmış olduğunuz seçimlere göre gerekli evrak bilgileriniz aşağıda listelenmiştir. Tüm gerekli evrak detaylarınızı görmek için pdf dosyasını indirebilirsiniz.
[/tab]
[tab] Almanya Vize Başvuru Formları |
Schengen Başvuru Formu
Başvuru yapacak her başvuru sahibi tarafından doldurulması zorunlu formdur. 18 yaş altı bireyler için anne ve baba tarafından imzalanmalıdır. Online form
Schengen İngilizce Form
Schengen vize başvurularınız da zorunlu olan Schengen Başvuru Formu – 1 ve – 2 belgelerinin İngilizce’ye çevirilmiş haline buradan ulaşabilirsiniz.
Schengen Arapça Form
Schengen vize başvurularınız da zorunlu olan Schengen Başvuru Formu – 1 ve – 2 belgelerinin Arapça’ya çevirilmiş haline buradan ulaşabilirsiniz.
Schengen Formu(K.Irak, Suriye)
Türkiye’de bulunan iDATA ofislerinden Schengen vize başvurusu yapacak her K. Irak ve Suriye vatandaşı için doldurulması zorunlu ek formdur.
İstanbul Başkons. / Ek Form
İstanbul Başkonsolosluğu yetki alanındaki illerde yaşayan kişiler, seyahat tarihlerine 15 günden az bir zaman var ise ek olarak bu formu doldurmalıdır. Yetki Alanları
Ankara Büyükelçiliği / Ek Form
Ankara Büyükelçiliği yetki alanındaki illerde yaşayan kişiler, seyahat tarihlerine 15 günden az bir zaman var ise ek olarak bu formu doldurmalıdır. Yetki Alanları
Vekaletname (Yetkilendirme)
Başvuru sahibinin işlemlerini yapması için başka bir şahısı yetkilendirme formudur. Biyometri sürecine dikkat ediniz. (18 yaş altı için anne ve baba imzalamalıdır.)
Eksik Evrak Dilekçesi
Vize başvurunuz için gerekli evraklar listenizde bulunan herhangi bir/birkaç evrakın sunulmaması/sunulamaması durumunda bu form doldurulmalıdır.
Kargo Talimat Formu
Pasaportunuzun, vize işlemleri sonrası kargo hizmeti ile talep edeceğiniz adrese gönderiminin yapılabilmesi için doldurularak başvuru sırasında sunulması gereken formdur.
Tır Şoförü Başvurusu Ek Formu
Tüm TIR şoförü başvurularında başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak doldurulmuş olması ve başvuru dosyasında mutlaka bulunması gereken formdur.
Tır Şoförü-Nakliye beyan formu
TIR şoförü başvurularında nakliye işleri için başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı olarak doldurulmuş olması ve başvuru dosyasında mutlaka bulunması gereken formdur.
Vekaletname (Yetkilendirme) formlarını doldurmadan önce aşağıdaki örnek formlardan yardım alabilirsiniz. |
Örnek Vekaletname formu (18 yaş altı)
Örnek Vekaletname formu (18 yaş üstü)
[/tab]
[tab] Almanya Vize Ücreti|
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize ücreti, sadece Euro kabul edilmektedir. Vize ücretinin tam ve hazır getirilmesi rica olunur.
YAŞ | VİZE HARÇ BEDELİ | BAŞVURU MERKEZİ ÜCRETİ | KOÇAK VİZE HİZMET BEDELİ | TOPLAM |
0 – 5 Yaş | 0 € | 40 € | 50 € | 90 € + Sigorta |
6 – 11 Yaş | 40 € | 40 € | 50 € | 130 € + Sigorta |
12 Yaş ve Üzeri | 80 € | 40 € | 50 € | 170 € + Sigorta |
- Zorunlu seyahat sağlık sigorta ücretleri aşağıda paylaşılmıştır.
- Almanya vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
- Almanya vizesi için yapılması gereken konsolosluk ödemesi Euro ve Nakit olarak yapılmalıdır. Başvuru merkezi ve zorunlu kargo ödemesi TL olarak nakit veya kart ile ödenebilir.
- Almanya vize başvurusunda bulunacak Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşlarının aile bireyleri ile birlikte seyahat etmeleri ya da seyahat sırasında buluşacaklarsa, konsolosluk vize harcından muaftır.
- Öğrenci gezileri için öğrencilere refakat eden öğretmenler konsolosluk vize harcından muaftır.
- Almanya’ya seyahat edecek engelliler ve refakatçısı başvuru merkezi ödemesinden muaf olup, vize harcını ödemesi gereklidir
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri
Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
GÜN SAYISI ÜCRETLENDİRME (0-80 YAŞ)
1 – 16 Gün | 10,00 € |
1 Ay | 15,00 € |
3 Ay | 20,00 € |
6 Ay | 25,00 € |
1 Yıl | 35,00 € |
Almanya Öğrenci VizesiAlmanya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Almanya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli Fransa vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
[/box]
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Almanya Vizesi İşlem Süresi
Uygun bulunan basvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
Eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları için başvuru evrakı iDATA aracılığı ile dış temsilciliklerin vize bölümüne teslim edilmesini takiben 15 gün içerisinde karar verilmektedir.
İşlem süresi ve başvuru kararı yalnızca Elçilik/Konsolosuklara aittir. Özellikle Türkiye ve Almanya resmi tatil günleri öncesinde dış temsilciliklerin vize departmanında yoğunluk sebebiyle işlem süreleri uzayabilmektedir. Mümkün olduğunca erken başvuruda bulunmanızı tavsiye ederiz.
Not: 15 günü aşan başvuru sorgulamaları sadece ilgili Elçilik/Konsolosluklara şahsen yazılı olarak kabul edilmektedir. Başvurunuzu sorgulamadan önce Elçilik/Konsoloslukların ek evrak bildirimi olup olmadığını e-mail adresinizden kontrol etmenizi hatırlatmak isteriz.
Almanya Vize Başvuru Takip
Almanya vize başvurularını buradan takip etmek için tıklayınız
https://idata.com.tr/
Almanya’nın Vize İstediği/İstemediği Ülkeler
Almanya Schengen ülkeleri bölgesinde bulunduğu için Schengen bölgesinde bulunan Almanya dışındaki 25 ülkede yasal ikameti olan kişiler, Almanya’ya vizesiz girebilmekte veya transit geçiş yapabilmektedir. Bu ülkeler şu şekildedir:
- Belçika• Avusturya• Çek Cumhuriyeti• Danimarka• Estonya• Finlandiya• Fransa• Yunanistan• Macar Bulgaristan • Polonya• Portekiz• Slovakya• Slovenya• İspanya• İsveç• İsviçre• Liechtenstein • İzlanda• Almanya• Letonya• Litvanya• Lüksemburg• Malta• Hollanda• Norveç
Bazı ülkeler ise Almanya’yı 6 ay içerisinde 90 gün vizesiz ziyaret edebilmektedir. Türkiye için ise Umumi pasaport(bordo) sahiplerinin vize alması gerekirken, Hizmet(gri), Hususi(yeşil) ve Diplomatik(siyah) pasaport sahipleri Almanya’ya 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz girebilmektedir.
Almanya Covid Aşı İstiyor mu? PCR Testi istiyor mu?
Almanya Covid 19 Uygulaması
Almanya’ya uluslararası seyahate izin verilir. Şu anda karantina veya sağlık testi gibi herhangi bir gereklilik bulunmamaktadır.
ALMANYAALMANYA’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI |
Hangi aşıları kabul ediyor? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
Kaç doz aşı istiyor? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
Süre şartı var mı? | Herhangi bir aşı gerekliliği bulunmamaktadır. Resmi vize kuralları geçerlidir. |
PCR Testi istiyor mu? | Test istenmektedir. |
ALMANYA’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI
– Aşılanmamış yolcular için giriş kısıtlaması vardır
– Karantina zorunlu değildir
– Aşılanmamış yolcular için negatif PCR test sonucu istenmektedir
[/box]
Almanya Fuar Vizesi
Almanya’da gerçekleştirilen bir fuara katılabilmeniz ya da fuar alanında stand açmak isterseniz vize başvurusunda bulunmanız gerekir. Bu başvuru öncesinde ise ticari vize başvuru koşullarını yerini getirmiş olmanız gerekir. Belirtilen hususların eksiksiz şekilde hazırlanması için de takipleri iyi yapmanız olumlu sonuç alabilmenizi etkileyecektir.
Almanya fuar vizesi başvurularının yapılabilmesi için fuarın mesleğinizle ilgili olduğunu kanıtlamanız gerekir. Bunun içinde sizden istenen belgeleri başvuru dosyası ile birlikte sunmalısınız. Mesleki durumunuzu ispat ettikten sonra da fuara girişinizi gösteren katılımcı kartını dosyada bulundurmalısınız. Ayrıca Almanya vize başvurusu için sizden istenen evrakları eksik olmayacak ve gerçekle birebir olacak şekilde sunmanız gerekir. Daha önce Schengen vizesi almışsanız sizin için iyi bir referans olacaktır. Tabi geçmişte ki faaliyetleriniz sorunsuz şekilde sonuçlandıysa bu durum geçerlidir.
Gerçekleştireceğiniz seyahat ile ilgili ne kadar kalacağınızı ve fuarın hangi tarihler arasında olduğunu da bildirmeniz gerekir. Bu tür bilgileri hazırladıktan sonra geçerliliği olan pasaport, vize başvuru formu, biometrik fotoğraf, ulaşım bilgileri ve davetiye hazırlanmalıdır. Sizi fuara davet eden belge olmazsa başvurularınızın hiçbir önemi kalmaz. Bu davetiye sizin Almanya vize işlemleri için en önemli anahtarınız görevi üstlenmektedir. Daveti gönderen firmanın adı, süresi, seyahat amacı ve etkinliğin ne üzerine olduğu belirtilmelidir. Ayrıca davet eden firmanın iletişim bilgileri ve adres bilgileri doğru şekilde sunulmalıdır. Yapılan değerlendirme de bu durum kolaylıkla tespit edildiği için yanlış belge sunmak doğru olmayacaktır.
Fuar süreleri çok önceden planlanmış organizasyonlar olduğu için sizin için geniş bir vakit olacaktır. Bu zamanı çok iyi değerlendirmeli ve fuarın yaklaştığı tarihe bırakmadan başvuru sunulmalıdır. Almanya fuar vizesi için 1 ay önceden başvuruyu sunmak zaman açısından en iyi karar olacaktır. Aksi durumlar söz konusu olabileceği için değerlendirme süresi uzayabilir. Buda sizin gitmek istediğinizi fuarı kaçırmanıza neden olacaktır. Hiçbir şekilde işinizi riske etmeden planlamanızı yapmalısınız. Mesleki boyutu ve ticari gelişim açısından önemli olan bu organizasyonda olmamak kayba neden olabilir. Bunun dışında başvuru için harcadığınız paralarda geri gelmeyecektir. Hiçbir şekilde ödenen vize harçları iade edilmemektedir.
Almanya Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?
Almanya vize reddi sonucunda size bir ret mektubu verilir ve bu ret mektubunda ret gerekçesi beyan edilir. Almanya vize reddi sonunda itiraz hakkınız bulunmaktadır. Eğer ret kararının yerinde olmadığını düşünüyorsanız redde itiraz edebilirsiniz. Almanya vize reddine itiraz, vize sonucunuzu aldığınız günden itibaren 1 ay içinde yapılmalıdır.
Almanya vize reddine itiraz için özel bir form yoktur. Almanya vize reddine itiraz vize red mektubunuzda yazan sebepleri açıklar nitelikte Almanyaca yazılmış bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçe içerisinde tarih, kişisel bilgileriniz (İsminiz, Pasaport ve TC numarası, doğum tarihi gibi) ve iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Bununla birlikte vize ret mektubunuzda yer alan numarayı da eklemelisiniz. Dilekçenizi muhakkak imzalamalısınız.
Bu dilekçeye ek olarak vize ret mektubunuz, ret kararının yanlış olduğunu düşündüğünüz evrakları Almanyaca’ya çevirerek eklemelisiniz (Vize başvurusu sırasında sunmuş olduğunuz evrakları tekrar sunmanıza gerek yoktur).
Almanya vize ret dilekçenizi ve ret mektubunuzu ilgili Almanya konsolosluğuna posta, fax ya da e-posta yolu ile iletebilirsiniz. Almanya konsolosluk ve büyükelçilik iletişim bilgileri bu sayfanın devamında paylaşılmıştır.
Almanya vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 ay kadar sürebilmektedir. İtiraz işlemi süresince başka bir Schengen ülkesi ya da Almanya için vize başvurusunda bulunamazsınız.
Ret cevabına karşı mahkemede dava açılabilmektedir. Bu konuda bilgiyi
www.berlin.de/sen/justiz/gerichte/vg/ internet sayfasında bulabilirsiniz.
Almanya Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?
Almanya vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Almanya üzerinden olmalıdır. Almanya vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).
Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Almanya vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.
Almanya Büyükelçiliği ve Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Almanya Ankara Büyükelçiliği
Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin görev alanındaki iller;
Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak
Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi, Paris Cd. No:29, 06540 Çankaya/Ankara
Telefon: (312) 455 51 00
E-Posta: https://tuerkei.diplo.de/tr-tr/vertretungen/botschaft/kontakt-formular?preSelectedId=1514656 (Online Formdur)
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.ankara.diplo.de
Almanya İstanbul Başkonsolosluğu
İstanbul Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;
Alman Başkonsolosluğu görev sahası içerisinde Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illeri bulunmaktadır. Başkonsolosluk Bursa ve Edirne’deki Fahri Konsoloslar tarafından desteklenmektedir.
Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Cd. No:10, 34437 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: (212) 334 61 67
Telefon: (212) 334 61 60
Telefon: (212) 334 61 61
E-Posta: info@istanbul.diplo.de
E-Posta: visa@ista.diplo.de
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.istanbul.diplo.de
İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu
İzmir Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;
Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak.
Antalya, Burdur ve Isparta illeri için İzmir başkonsolosluğu adına Antalya temsilciliği ilgilenmektedir.
Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Balçova/İzmir
Telefon: (0232) 488 88 88
E-Posta: info@izmi.auswaertiges-amt.de
E-Posta: visa@izmi.diplo.de
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
Web Sitesi: http://www.izmir.diplo.de
Almanya Antalya Konsolosluğu
Antalya, Burdur ve Isparta illeri için İzmir başkonsolosluğu adına Antalya temsilciliği ilgilenmektedir.
Adres: Almanya Federal Cumhuriyeti Konsolosluğu, Çağlayan Mah. Barınaklar Bulv. No: 54, 07235 Antalya
Telefon: (242) 314 11 01
Telefon: (242) 314 11 02
Web Sitesi: https://tuerkei.diplo.de
1. Adım: Bizimle İletişime Geçin
Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Almanya vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.
- Adım: Evrakları Bize Ulaştırın
Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Almanya vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.
- Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin
Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi için parmak izi verdiyseniz, siz gelmeden Almanya vize başvurusunu sizin adınıza biz gerçekleştiriyoruz.
Son Adım: İşlem Tamamlandı
Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.
Adım-adım Kılavuz |
|
1. Vize türünü tanımlayın | Seyahatiniz için doğru vizeyi seçin
İlk adım ihtiyacınıza uygun vize türünü ve ilgili vizeye başvuru şartlarını taşıyıp taşımadığınızı belirlemektir. Ayrıca başvurunuzla birlikte sunmanız gereken belgeleri, başvurunun ne kadar sürebileceği ve ödemeniz gereken ücretleri de bilmeniz gerekecektir. Her başvuru, vize kategoriniz geçerli kurallara uygun olmalıdır. Detaylı bilgi için Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosunun (IRCC) internet sitesini ziyaret ediniz Ayrıntılı bilgilere ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayabilirsiniz: : Geçici Oturma Vizesi Eğitim İzni Çalışma İzni Daimi Oturma Seyahat Belgesi Başvurunuzla birlikte usulüne uygun doldurulmuş ve imzalanmış VFS Rıza Formunun ibraz edilmesi zorunludur. |
2. Bilgi edinin ve başvurunuza başlayın | Vize başvurunuza başlayın
Vize başvuru formunu indirebilir, doldurabilir, doldurulmuş formun çıktısını yazıcıdan alabilir ve ibraz için Vize Başvuru Merkezine yanınızda getirebilirsiniz. Ayrıca, başvurunuzu online olarak doğrudan Kanada Göçmenlik, Mülteciler ve Vatandaşlık Bürosuna (IRCC) iletebilirsiniz. internet ortamında doldurun Başvuru formunu Doldurulmuş form (barkodlu sayfalar) beyaz, kaliteli, parlak olmayan kağıda üzerine bir lazer yazıcıda yazdırılmalıdır. 2D barkodun net bir şekilde ve kaliteli bir kağıda yazdırılmasını sağlayın. El yazısıyla doldurulmuş formlar kabul edilmeyecektir. Vize kategoriniz geçerli IRCC belge kontrol listesine göre destekleyici belgeleri sunmanız gerekecektir. Resmi IRCC belge kontrol listesinde belirtilen bazı destekleyici belgeleri sunamayacak olmanız halinde, feragat formunu doldurarak imzalamak ve başvuru formunuza eklemek zorundasınız. Gizlilik Politikasını okumanız ve onay formunu doldurarak başvuru formunuza eklemeniz gerekecektir. Eksiksiz ve imzalı onay formunu başvurunuza eklememeniz halinde, personelimiz size yardımcı olamayacak ve başvurunuz size iade edilecektir. |
3. Randevu alın | Bir Vize Başvuru Merkezi seçin ve randevu alın
Vize başvurunuzu yaptıktan sonra, parmak izlerinizi ve fotoğrafınızın alınması için Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almanız gerekmektedirBunlar, “biyometrik bilgiler” olarak bilinmektedir. Randevunuzu aldığınızda, randevu yazısıyla birlikte bir randevu onay e-postası alacaksınız. Bir aile veya grubun bir üyesiyseniz, aile veya grubunuzun her üyesi için ayrı ayrı randevu almanız gerekmektedir. |
4. Ücretlerinizi ödeyin | Ödemeniz gereken tutarı öğrenin
Başvurunuzu tamamladığınızda, vize başvuru ücretinizi ödemeniz gerekecektir. Formu indirdikten sonra yazdırarak Vize Başvuru Merkezine yanınızda getirmek istiyorsanız, ödemenizi randevunuz esnasında yapabilirsiniz. Talimatlara göre Kanada Hükümeti Ücretini ve biyometri ücretini ve Hizmet Ücretleri sekmesine göre VFS Global ek hizmet ücretlerini ödemeniz gerekecektir. IRRC internet sitesindeki. |
5.Bir Vize Başvuru Merkezini ziyaret edin | Aldığınız randevuya gidiniz
Başvurunuzu online ortamda yapmamış olmanız halinde, doldurulmuş vize başvuru formunuzu Vize Başvuru Merkezine şahsen ibraz etmeniz gerekmektedir. öğrenin Vize Başvuru Merkezinde hangi işlemlerin yapıldığını öğrenin. Biyometrik bilgilerinizi ibraz etmeniz gerekmiyor ise, Vize Başvuru Merkezini iş saatleri içinde herhangi bir zamanda ziyaret ediniz. iş saatleri . Kanada Vize Başvuru Merkezine geldiğinizde, başvurunuz ve biyometrik bilgileriniz (gerekliyse) alınacaktır. İlgili Vize Başvuru Merkezi hizmet ücretlerini ödeyin ve ilgili makbuzu alın. Bu makbuzda, başvurunuzun durumunu online takip edebilmenizi sağlayacak benzersiz bir takip numarası bulunmaktadır. |
6. Başvurunuzu Takip Edin | Başvurunuzun durumu hakkında bilgi alın
Kararınız Vize Başvuru Merkezine iade edildiğinde bir güncelleme e-postası alacaksınız. E-postaya kolaylıkla ulaşamamanız halinde veya daha ayrıntılı takip bilgileri istiyorsanız, doğrudan telefonunuza gönderilen SMS ile güncelleme almayı tercih edebilirsiniz. Bu hizmetin ziyaret ettiğiniz Vize Başvuru Merkezinde sunulup sunulmadığını öğreniniz. Ayrıntılı bilgi almak için başvurunuzu takip edin sayfasını ziyaret ediniz. |
7. Pasaportunuzu teslim alın | Pasaportunuzu Vize Başvuru Merkezinden teslim alın
Vize başvurunuza ilişkin karar verildikten sonra, belgelerinizi Vize Başvuru Merkezinden teslim alabilir veya belgelerinizi bir ücret karşılığında kurye ile size gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Bu hizmetin ziyaret ettiğiniz Vize Başvuru Merkezinde sunulup sunulmadığını öğreniniz. Karar zarfını Vize Başvuru Merkezinde şahsen teslim almak için, aşağıdakileri sunmanız gerekmektedir: Pasaportunuzun mühürlü kimlik bilgileri sayfasının bir kopyası Ayrıca, karar zarfınızı Vize Başvuru Merkezinden almak için bir vekil atayabilirsiniz. Vekiliniz aşağıdakileri sunmalıdır:: Vekilin adı ve başvuru sahibiyle ilişkisini gösteren imzalı Vize Başvuru Merkezi hizmetler onay formu Kanada’ya planlanan giriş tarihinde geçerli olmasını, gerekli giriş sayısı ve gezinin amacına uygun olduğunu temin etmek için düzenlenen vizenin ayrıntılarını kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır. Karar zarfınızı teslim aldıktan sonra derhal bu bilgileri kontrol etmeniz gerekmektedir. Geçerlilik süresi ve giriş sayısının belirlenmesi Vize Bürosunun yetkisindedir ve başvurunuzda talep ettiklerinizden farklı olabilir. |
box type=”warning” align=”” class=”” width=””]
Almanya Vizesi Uyarılar
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı ilgili Konsolosluk/Elçilik vize bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorundadır. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının iDATA´dan Vize Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Almanya´nın dini Bayramları olan Paskalya ve Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir.
25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir. Bu nedenle iDATA vize başvurularını sadece randevuyla almaktadır. Parmak izi alımı için her başvuru sahibinin şahsen iDATA şubesine gitmesi gerekmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke Almanya ise, başvurunuzu tüm iDATA ofislerinden gerçekleştirebilirsiniz. Evraklarınız otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin bağlı olduğunuz Konsolosluk Vize Bölümüne iletilir. Schengen Bölgesinde farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğinden başvurmanız gerekmektedir.
Pasaportlarda yer alan uzatma ibareleri vize başvuruları için geçerli değildir. Uzatma ibaresi yer alan pasaportların tekrar ilgili birim tarafından yenilenmesi gerekmektedir. Bu ibare ile başvuru yapılmak istenmesi durumunda başvuru kabul kararı tamamen dış temsilciliklere aittir.
Tüm iDATA ofisleri, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Fakat dış temsilciliklerin belirlenmiş yetki alanları bulunmaktadır. Buna bağlı olarak her iDATA ofisininde bağlı bulunduğu bir dış temsilcilik mevcuttur. Başvurunuz iDATA ofisleri tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu Almanyan dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir.
İkamet ettiğiniz şehir ile başvuru yapmayı istediğiniz iDATA ofisinin bulunduğu şehrin aynı diplomatik temsilciliğin (Elçilik veya Konsolosluk) yetki alanında olması gerekir. Eğer başvuru yapacağınız iDATA ofisi başvurunuzu inceleyecek diplomatik temsilciliğin yetki alanı dışında ise bu işlem için ayrıca dış şube hizmet ücreti talep edilecektir. Ücret detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Lütfen detaylı bilgi için ofisler ve yetki alanları ile ilgili sayfamızı inceleyiniz https://idata.com.tr/de/tr/p/basvuru-ofisleri-de
[/box]
Almanya vizesi Soru ve Cevaplar
[toggle title=”Almanya Vize Başvurusu için Bankada Ne Kadar Para Olmalı?” state=”open”]Almanya vize başvurusu için bankada ne kadar para olmalı ya da Almanya vizesi almak için bankada ne kadar para göstermeliyim? Bu sorular bize en çok sorulan ve genellikle cevabı çok yanlış bilinen sorulardır. Bu durumu size mantığı ile açıklayacağım.
Öncelikle bankada para göstermek biraz yanlış olur. Konsolosluklar, bankanızda zaten gerekli olan miktarın bulunması bekler. Ani para girişleri yapmak da her zaman konsoloslukları düşündüren ve şüpheye düşüren bir durumdur.
Almanya vizesi almak için bankada bulunması gereken miktar şu kadar olmalı diye net rakam söylenemez. Bazı internet sitelerinde bunu görüyorum ve o şekilde yaparsanız durumunuzu riske atarsınız.
Size ilk olarak bankada görünmesi gereken minimum miktar hesabından bahsetmek istiyorum.
- Bir uçak firması sitesine girin ve seyahat edeceğiniz tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarına bakın.
- Seyahat tarihlerdeki konaklayacağınız otel fiyatlarını internetten hesaplayın (Davetiyeli gidiyorsanız ve size konaklama sağlanıyorsa bu konuyu es geçebilirsiniz)
- Almanya’da kalacağınız her bir gün için eğer masraflarınızı karşılayan bir davetiye varsa en az 40 €, eğer davetiyeniz yoksa 100 € olarak hesap yapın.
Yukarıdaki üç durumu hesaplayarak bankada göstermeniz gereken minimum miktarı bulabilirsiniz. Tabi burada hesap yaparken çok kötü bir uçak ve otel baz alınmamalı, çıkan hesabın üstüne de Türkiye’ye döndükten sonra en az 1 ay yaşayacak kadar nakit de eklemelisiniz.
Diğer bir önemli nokta ise, bankada bulunması gerekli olan miktar kanıtlanabilir geliriniz ile uyumlu bir miktar olmalıdır. Her ay belirli miktarda para biriktirip o birikim ile seyahat edebileceğinizi gösterebiliyor olmalıdır.
Emekli olup Almanya’ya davetiye ile gidecekler için Almanya’da 3 ay kalsalar dahi 700 € civarı nakit göstermeleri yeterlidir. Bizim tavsiyemiz yapılabiliyorsa 1000 € gösterilmesi yönündedir.
Bankada bulunması gereken para Euro ya da TL olabilir. Kredi kartı bakiyeleri nakit olarak kabul edilmez.[/toggle]
[toggle title=”Almanya Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?” state=”open”]Bildiğiniz üzere Almanya Schengen üye ülkelerinden biridir ve Almanya üzerinden alacağınız vize Schengen vizesidir. Bu sayede Almanya Schengen vizesi ile aşağıda listelemiş olduğumuz tüm ülkeleri ziyareti edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu Schengen bölgesine ilk girdiğiniz ülke Almanya olmalıdır.
Almanya vizesi ile başka bir ülkeden Schengen alanına giriş yapmak isterseniz sınır kapısında sizi ülkelerine almayabilirler. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Almanya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. Çok girişli Almanya vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz. Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan[/toggle]
[toggle title=”Almanya Schengen Vizesi için Randevu Nasıl Alınır?” state=”open”]Almanya Schengen vize ve 90 gün üzeri eğitim vizesi başvurusu için iDATA isimli Almanya vize başvuru merkezi resmi internet sitesi (https://idata.com.tr/de/tr) üzerinden >vize işlemleri> randevu işlemleri sekmesinden online olarak randevu Almanyanız gerekmektedir. Özellikle linki sizinle paylaştım çünkü size randevu almak adına dolandırıcılık yapan ve sitesini iDATA’ya benzeten çok firma var. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.[/toggle]
[toggle title=”Almanya Vizesi için Biyometri işlemi (VIS) Ne Demek?” state=”open”]VIS kelimesinin açılımı Visa Information System yani Bilgi Kaydı Sistemi’dir. Burada VIS ile adlandırılan konunun tam anlaşılabilir ismi ise parmak izi verme işlemidir. Almanya ve tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine (VIS) geçmiş bulunmaktadır. Çok daha net olmak gerekirse Almanya vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak izi kaydınız sistemde 5 sene boyunca kayıt altında tutulur.[/toggle]
[toggle title=”Almanya Vize Başvurusunu Şahsen Mi Yapmak Gerekir?” state=”open”]Almanya vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekiyorsa vize başvurusunda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Parmak izi vermediyseniz, vize başvurusunu sizler adına biz gerçekleştirebiliyoruz.[/toggle]
[toggle title=”Almanya Vize Başvurusu için Parmak İzi Vermem Gerekiyor Mu?” state=”open”]Son 59 ay içerisinde herhangi bir Schengen üye ülkesi için parmak izi verdiyseniz tekrar parmak izi vermenize gerek yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken 2 konu vardır; Son 59 içerisinde gerçekleştirdiğiniz vize başvurusunun olumlu sonuçlanması ve vize almış olmanız. Son 59 ayı hesaplarken vize başlangıç tarihiniz değil, parmak izini vermiş olduğunuz tarihten hesap yapılmalıdır.[/toggle]
Almanya vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Vize ve bilgi almak için iletişime geçmek için tıklayınız
Bir yanıt yazın